Квоти: російський контент упав до історичного мінімуму

0 0
Read Time:59 Second

Домінування українського та європейського телевізійного продукту, домінування української мови на радіо і телебаченні, шалений розвиток української музики – підсумки запровадження мовних квот.

Про це написав у Фейсбуці член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

“Завдяки “європейським” квотам у 2018 році український телевізійний контент в ефірі загальнонаціональних телеканалів становить 79%, контент країн ЄС, США і Канади – 14%. Російський упав до історичного мінімуму – 7%”, написав Костинський.

Також зазначив успіх у домінуванні української мови на радіо й телебаченні:

“Частка української мови, за вимогами законодавства, в ефірі загальнонаціональних телеканалів становить в середньому 92%, в ефірі загальнонаціональних радіостанцій – 86%.

За підсумками двох років дії квот більше половини пісень в ефірі українських радіостанцій звучать саме українською мовою. Щоб забезпечити виконання закону про мовні квоти, Національній раді довелося оштрафувати 21 радіостанцію на суму більше ніж 1,7 млн грн”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-40 пісень цього року на радіо: 22 українською мовою, лише одна з РФ

Також Костинський звернув увагу на “потужний розвиток” українського телерадіомовлення на територіях з особливим режимом мовлення – Донецька і Луганська області, південь Херсонщини.

“У 2018 році була побудована четверта телевежа – за 20 км від Донецька, в Гірнику. Шість радіостанцій уже мовлять із Гірника в напрямку Донецька”, – пише Сергій Костинський.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь