Київрада готує заборону використання російського програмного забезпечення

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами 15 травня депутати підтримали проект рішення, який передбачає вжиття заходів з кібербезпеки.

Про це інформує “Київський час“.

Відповідний документ пропонує заборонити використання програмного забезпечення і телекомунікаційного обладнання, розробленого й виготовленого російськими компаніями.

Заборона поширюватиметься на місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування і комунальні підприємства, установи й організації.

Відповідно до проекту рішення, протягом цього року виконавчий орган Київської міської ради (КМДА) має розробити й впровадити вітчизняні програмні продукти, якими будуть користуватися органи місцевої влади та комунальні підприємства.

Читайте також: Додаток до бравзера блокує російську пропаганду

Також місто має намір забезпечити технічний і криптографічний захист інформації у сфері житлово-комунального господарства. До кінця року заплановано створити загальноміську систему нарахувань за ЖКП.

Постійна комісія Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами підтримала проект рішення і доручила Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій провести інвентаризацію програмного забезпечення, яке застосовується в Київраді й КМДА, розробити й подати на погодження комісії план заходів щодо впровадження вітчизняного програмного забезпечення для потреб місцевих органів влади.

Як ми раніше повідомляли, указом Президента України введено в дію рішення РНБО про продовження санкцій щодо фізичних і юридичних осіб, серед яких під блокування потрапляють російські сайти, соцмережі й сервіси.

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь