Ландсбергіс запропонував Лукашенкові разом захищатися від Путіна

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Колишній керівник литовського Сейму Вітаутас Ландсбергіс нагадав білоруському очільнику про російську загрозу на кордонах обох держав.

Вітаутас Ландсбергіс. Фото: DELFI / Tomas Vinickas

«Захищаймося разом!», – запропонував пан Ландсбергіс, адресуючи ці слова Лукашенкові, під час виступу у Вільнюся на урочистостях з нагоди 99-ї річниці відновлення литовської державності, повідомляє «Наша ніва».

Вітаутас Ландсбергіс також закликав білоруського президента зупинити зведення Островецької АЕС як небезпечного об’єкту, одночасно наголошуючи на недостатніх заходах литовського керівництва керівництва у справі припинення цього будівництва.

Ландсбергіс наголосив, що Литва зазнає «подвійного ядерного шантажу» – білоруська атомна електростанція виступає такою самою загрозою, як і російські «Іскандери» в Калінінградській області.

«Александре, загибель Литви тебе не врятує», – попередив Ландсбергіс. При цьому він нагадав, що для обох держав актуальною залишається російська загроза, від якої варто захищатися разом.

Як повідомляв «Український простір», 31 січня ц.р. в Мінську відбувся круглий стіл під назвою «Зупинити будівництво АЕС у Білорусі», який організували Білоруська християнська демократія, громадськість Островеччини, експерти Білоруської антиядерної кампанії, опозиційні політики. Литва оголосила, що не купуватиме електроенергії з білоруської АЕС. На думку активістів, такий крок матиме сенс, але його повинні підтримати й інші країни-сусідки.

Євген Шкодун

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь