Лугандонські вибори: між чим і чим?

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

2 листопада 2014. – Після активної передвиборчої кампанії на телебаченні українського Донбасу у контрольованих проросійськими сепаратистами частинах цієї території відбулося “голосування” на так званих “виборах” голів та парламентів самопроголошених республік.

Лідери “ДНР” Олександр Захарченко та “ЛНР” Ігор Плотницький стверджують, що учасники “волевиявлення” оберуть сьогодні свої власні “народні ради”. Нинішні очільники окупованого Донбасу – серед претендентів на керівників цих угруповань і є помітними фаворитами, що звісно і не дивно, після їхніх активних намагань взяти у свої руки контроль над захопленою частиною України.

Особливо вирізняється в “перегонах за владу” Олександр Захарченко. Маніпулюючи свідомістю заляканих громадян, він обіцяє, що лише нове керівництво здатне навести порядок в республіці та зупинити війну. “Вони нас визнають, миром віддадуть нашу землю, і будемо жити в добросусідських відносинах”, – сказав “ополченець”.

Спілкуючись з журналістами Захарченко заявив, що сьогодні в республіці важливий історичний день. Він упевнений, що “ДНР” зможе вийти на новий рівень життя. Новообраній владі вдасться відновити економіку та зруйновану інфраструктуру.

Як завжди, солодкі кандидати та солодкі обіцянки. А людям що? Аби мир. А “вибори” – це хоч якась надія. Цим і користуються новоспечені лідери.

1 листопада терористи заявили, що було надруковано понад три мільйони бюлетенів, повідомляє uainfo.org . Саме ж “голосування” було розпочато достроково ще кілька днів тому. Окрім цього, можна “проголосувати” і в інтернеті.

Сполучені Штати Америки, Європейський Союз, українська влада, представники ООН наголосили, що ці “вибори” нелегітимні.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров 27 жовтня заявив, що Росія офіційно визнає “вибори” в “ДНР” і “ЛНР”.

Визнають чи не визнають, а ситуація повторюється аналогічно до історії з Кримом. Доки ідуть суперечки, “вибори” сталися і матимуть свої наслідки.

Президент України Петро Порошенко переконаний, що псевдовибори ставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

Вікторія Мезенцева

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь