Львівська облрада подасть апеляцію на рішення суду щодо російськомовного продукту

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

До рішення апеляційного суду дія мораторію на російськомовний культурний продукт на Львівщині залишається чинною.

Про це у коментарі “Дивись.info” повідомив начальник юридичного відділу Львівської облради Андрій Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд ухвалив скасувати регіональний статус російської мови в Харкові

Андрій Мельник підтвердив, що Львівський окружний адміністративний суд 16 січня вирішив скасувати рішення ЛОР від 18.09.2018 року № 745 “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області”.

Мотивували позов тим, що рішення ЛОР нібито порушує норми чинного законодавства України, міжнародні договори, які ратифіковані державою Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський суд скасував заборону на російськомовний культурний продукт

Начальник юридичного відділу ЛОР Андрій Мельник пояснив, що вчорашній суд не прийняв до уваги клопотання ЛОР про перенесення розгляду справи.

“Деталі рішення нам невідомі, про те, що рішення ЛОР скасували, ми довідалися, по суті, з відкритих джерел, оскільки вчора перед засіданням ми подали клопотання щодо відкладення цього засідання, – пояснив Андрій Мельник. – Клопотання було мотивоване тим, що усі наші працівники задіяні в інших судових засіданнях у інших судах. Це клопотання повинне було розглянутися судом і, враховуючи те, що це є першою неявкою, яка була обґрунтована, суд мав відкласти засідання й дати можливість обласній раді забезпечити явку уповноваженого представника, аби ми могли захищати інтереси обласної ради. Всупереч процесуальним вимогам та практиці Верховного суду щодо задоволення таких клопотань, суд з невідомих для нас причин це клопотання відхилив і справу розглянув без нашої участі. Він тим самим позбавив нас можливості елементарно дати пояснення та обґрунтувати правову позицію по прийняттю цього рішення”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові хочуть закрити консульство РФ

Керівник юрвідділу ЛОР зауважує, що тексту судового рішення в облраді ще не бачили, у ЛОР сподіваються побачити текст приблизно за п’ять днів.

“Ми будемо подавати апеляційну скаргу й до моменту розгляду цієї справи в апеляції рішення суду, прийняте вчора, не набирає чинності”, – додав Андрій Мельник. До рішення апеляційного суду дія мораторію на російськомовний культурний продукт на Львівщині залишається чинною.

“Мораторій не скасований. Звичайно, ми ще не знаємо, що суд вчора прийняв, бо немає поки що інформації. Але враховуючи, що позов стосувався скасування рішення ЛОР, то це рішення суду не набуде чинності до розгляду апеляції”.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь