Любов до нації і мови. Посол Норвегії в Україні розповів про схожість двох країн

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад зазначив, що за час своєї роботи на цій дипломатичній посаді знайшов чимало спільних рис між українським і норвезьким суспільствами.

Посол Норвегії в Україні Уле Тер’є Хорпестад. Фото: Новий час

Про це він розповів у коментарі журналу “Новий час”.

“У нас багато спільного. Я впізнаю багато почуттів в українській душі, які ми теж відчуваємо в Норвегії. Любов до природи, любов до своєї нації, до мови, до своїх традицій і культури – ось те, що нас об’єднує”, – зазначив Уле Тер’є Хорпестад.

Він також назвав здобуття Норвегією незалежності в 1905 році найважливішою подією в історії своєї країни.

“До цього ми йшли 500 років. З 1389-го по 1814-й ми були союзною державою з Данією. А з 1814 по 1905 рік у нас була унія зі Швецією. І тільки в 1905 році ми отримали повну незалежність, і це, звичайно, для Норвегії дуже важливо”, – наголосив посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З норвезького музею зникло шість картин Мунка

У відповідь на запитання про те, що йому найбільше подобається в Україні, а що дратує, Уле Тер’є Хорпестад сказав: “Мені найбільше подобаються люди. Українці дуже гостинні і теплі люди, емоційні. Це люди, які люблять свободу і незалежність і дуже відкриті”.

З іншого боку дипломат визнав, що його дратують київські затори й деякі українські дороги, “хоча там і є певний прогрес”.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь