Майже половина громадян Сербії підтримує вступ до ЄС

0 0
Read Time:50 Second

Вступ Сербії до Європейського союзу підтримують 47% громадян цієї держави, проти членства в ЄС – 29%.

Такі результати дослідження громадської думки, яке в кінці минулого року провів Департамент європейської інтеграції, повідомляє РТС.

При цьому якби зараз провели референдум про вступ до ЄС, 15% сербів не брали б участі, а 9% поки що не визначилися з відповіддю.

Дослідження громадської думки «Європейська орієнтація громадян Сербії» провели за вибіркою з 1054 учасників віком від 18 років з усіх регіонів країни.

Серед опитаних переважає думка, що навіть незалежно від вступу до ЄС слід провадити реформи за європейськими стандартами. Так вважають 64% опитаних. Але тільки незначна частина сербів знає, що протягом останніх 15 років саме ЄС надав найбільше незворотної допомоги їхній країні – а це 2,7 євро.

Більше половини учасників опитування переконані, що Белград і Пріштіна мають налагодити двосторонні відносини шляхом діалогу.

Як ми раніше повідомляли, президент частково визнаної Республіки Косово Хашим Тачі вважає, що й Сербія має визнати незалежність його країни й ставитися до неї як до рівного суверенного партнера.

Володимир Криницький

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь