Москва занепокоїлася через хорватів в Україні

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Офіційна веб-сторінка МЗС Російської Федерації містить заяву відомства щодо наявності хорватських добровольців у складі українських підрозділів, які беруть участь у так званій антитерористичній операції на території Донецької і Луганської областей.

“У Москві викликала занепокоєння і здивування опублікована в ЗМІ заява першого заступника голови уряду, міністра закордонних і європейських справ Республіки Хорватії Весни Пусич, яка підтвердила, що хорватські добровольці беруть участь у бойових діях на території України на боці української армії”, – сказано у коментарі.

Висловлювання Весни Пусич складно назвати заявою, адже вона просто у відповідь на запитання повідомила, що знає про певну кількість громадян Хорватії, які воюють на українському боці, і що це питання розслідує Агенція безпеки і розвідки. За хорватськими законами участь у військових діях за межами держави карається позбавленням волі.

Прикметно, що Москва не занепокоїлася і не здивувалася наявністю російських “добровольців” на Донбасі, ба більше – вважає це цілком нормальною річчю. Наприклад, керівник адміністрації президента РФ господін Сєргєй Іванов в одному з інтерв’ю сказав буквально таке: “Добровольці є, і ми ніколи цього не заперечували”. На засіданні Ради безпеки ООН посол Росії при цій організації Чуркін заявив, що “добровольці” з РФ воюють в Україні. “Цього ніхто не приховує”, – повідомив Чуркін. Та й сам очільник російського МЗС, відомий поет Сєргєй Лавров, людина, талановита у всьому, неодноразово підтверджував, що російські “добровольці” беруть щонайактивнішу участь у війні на території України: “Там багато добровольців, чимало з них росіян”.

Цікаво було б довідатися, чому МЗС Російської Федерації жодного разу не опублікувало коментаря з цього приводу, а також щодо сербських, болгарських, словацьких та інших “добровольців” у незаконних збройних формуваннях так званих “ДНР” і “ЛНР”, гаряче підтриманих Москвою разом із її МЗС. І скількох громадян Росії на батьківщині покарали за участь у військових діях за межами країни (напр., за ст. 359 КК РФ)?

UP

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь