Мустафа Наєм закликає забрати в Кремля монополію на російську мову

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Народний депутат України Мустафа Наєм вкотре наголошує, що російськомовних в Україні захищати не треба.

При цьому він наполягає, що російська мова – “наша”, і ми маємо забрати в Кремля монополію на неї. Буцімто так Путін втратить підстави захищати російськомовних українців.

«Я вважаю, що саме Україна має стати тією країною, яка позбавить Кремль монополії на російську мову й одноосібне право захищати російськомовних. Давно готую і найближчим часом запропоную своє бачення ситуації на окупованих територіях. Не знаю, які ідеї обговорюються з цього приводу в штабі у новообраного президента і чи обговорюються в принципі. Але я готовий запропонувати свій план і працювати з будь-якою адміністрацією, яка вважатиме його ефективним для реалізації.

А щодо російської мови я серйозно. Що за чортове гуманітарне кріпосне право? Російська мова, в тому числі, і наша. І йдеться не про другу державну, якою, на моє глибоке переконання, має бути англійська; мова про те, щоб по-російськи з нашими людьми, взятими в заручники Росією, спілкувалася не тільки держава-терорист», – написав пан Наєм.

Дехто з коментаторів під дописом поцікавився, чи не хоче нардеп таким чином сказати, що закон про державну мову 25 квітня не ухвалять?

Маємо для пана нардепа чудову добірку навчальних матеріалів з української мови. Якщо громадяни України будуть українськомовні, тоді точно потреба в захисті російськомовних відпаде.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %