Музей Лесі Українки в Києві

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

На вулиці Саксаганського в столиці розташувався Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського і Михайла Старицького.

Lesia

Сьогодні ми вам трішки розповімо про Музей Лесі Українки, що входить до цього комплексу.

Улітку 1899 р. родина Косачів орендувала помешкання на першому поверсі у правому крилі будинку інженер-капітана М. Хитрово. Відтоді ціле десятиліття життя родини Косачів було пов’язано з цією адресою: Маріїнсько-Благовіщенська, 97.

Леся Українка у Києві бувала нечасто, на довше затримувалася лише в осінньо-зимові сезони 1899-1901 та 1905-1907 рр., які вона провела в місті.

Квартира Косачів на Маріїнсько-Благовіщенській складалася з передпокою і 5 кімнат. Тут завжди було людно: приходили друзі, знайомі, відвідувачі в справах видання журналів “Рідний край” і “Молода Україна”, редакція яких містилася в цьому ж помешканні – головним редактором цих часописів була мати поетеси Ольга Петрівна Косач (Олена Пчілка).

Під час подорожей родини Косачів-Драгоманових через непрості історичні обставини втрачено чимало сімейних реліквій, але ті речі, що збереглися, знайшли своє місце у відтвореній меморіальній квартирі. Інтер’єр доповнили оригінальні типологічні меблі та ужиткові предмети тієї епохи, які за описами подібні до меморіальних, а також речі, виготовлені за тогочасними зразками.

У Музеї можна побачити, який вигляд мали вітальня, передпокій, кімната самої Лесі, а співробітники музею охоче дадуть відповідь на всі ваші запитання.

Експозиція музею відкрита для відвідувачів з 10.00 до 17.00
Вихідний – вівторок.
Адреса: вул. Саксаганського, 97
тел. 289 16 51
сайт – http://mvduk.kiev.ua

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь