Митрополит Київський: Вірю, що правда восторжествує і всі церкви визнають нашу автокефалію

0 0
Read Time:58 Second

Всі православні церкви говорять, що після офіційного визнання, після вручення томосу дадуть відповідь, коли зможуть визнати ПЦУ як незалежну церкву.

Про це Митрополит Київський і всієї України Епіфаній сказав в інтерв’ю “Німецькій хвилі“.

“Отримання томосу від матері-церкви Константинопольської – це вже є першим кроком у визнанні іншими помісними православними церквами. Це вже визнання першої помісної православної церкви. З часом, після отримання, ми будемо працювати над тим, щоб інші православні церкви визнавали автокефалію і незалежність нашої помісної православної церкви. Але поки що я не можу озвучити, які з церков це зроблять. Звичайно, що найперше визнають церкви грецької традиції. Ми віримо в це. Але всі православні церкви говорять, що після офіційного визнання, після вручення томосу дадуть відповідь, коли зможуть визнати ПЦУ як незалежну церкву”, – сказав Владика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний рабин Києва проситиме президента й ВР не перейменовувати УПЦ МП

Відповів Епіфаній і на те, чи відомо щось про церкви, які не погодяться визнати ПЦУ.

“Зараз багато говорять і поширюється інформація, що певні церкви, які підтримують РПЦ, одразу не визнають автокефалію української церкви. Я б не хотів називати тих церков. Я вірю, що правда восторжествує і всі церкви, не одразу, а з часом, визнають нашу автокефалію”, – заявив митрополит.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь