На Росії обікрали авіаносець «Адмірал Кузнєцов»

0 0
Read Time:48 Second

За версією слідства, старшина і матрос викрали з “Адмірала Кузнєцова” радіодеталі, з яких потім відокремлювали елементи з дорогоцінними металами, які пізніше продали в Мурманську.

У Мурманську військовий суд засудив до 3,5 років колонії загального режиму двох військовослужбовців за крадіжку 393 радіоелементів з авіаносця “Адмірал Кузнєцов”, написав 14 грудня “Мурманський вісник”.

Збитки від дій військовослужбовців слідство оцінило в суму понад 1,4 млн руб (близько $21 тис). Суд зобов’язав кожного з обвинувачених виплатити Міноборони РФ по половині цієї суми як компенсацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найновіший російський фрегат вкрив димом Стамбул

За даними слідства, навесні 2017 старшина Арслан А. і матрос Філіп Ф. вкрали з одного з приміщень “Адмірала Кузнєцова” радіодеталі. Після цього моряки обладнали на борту авіаносця підпільну майстерню, в якій відділяли від деталей елементи з дорогоцінними металами, які потім продали в Мурманську за 1,2 млн. руб (близько $18 тис).

“Адмірал Кузнєцов” – єдиний авіаносець в складі ВМФ Росії і останній введений в експлуатацію в СРСР. Його будівництво починалося на початку 80-х.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %