ЄС наполягає на приєднанні Сербії до санкцій щодо Росії

0 0
Read Time:48 Second

20 листопада 2014. – Євросоюз зобов’язав Сербію ввести санкції проти Росії для збереження можливості вступу країни до спільноти.

Про це заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та розширення Йоганнес Хан, який після відвідин Чорногорії сьогодні прибуває з робочим візитом до Сербії, повідомляє Radio Slobodna Evropa.

Єврокомісар наголосив, що Сербія зобов’язалася узгодити з позицією ЄС своє ставлення до таких важливих питань, як введення санкцій, зокрема щодо Росії. ЄС вважає, що дуже важливо, аби Белград дотримувався своїх зобов’язань.

Йоганнес Хан також висловив розуміння непростого для Сербії вибору, але зазначив, що ЄС не застосовує ніякого примусу, адже Сербія з власної волі проголосила вступ до Євросоюзу своєю стратегічною метою.

Прем’єр-міністр Сербії Александар Вучич неодноразово наголошував на незмінності курсу Сербії на вступ до ЄС, хоча й нагадував, що Сербія завжди ставитиметься до Росії по-особливому.

Тим часом президент країни Томіслав Ніколич усіляко намагається запевнити Росію у відданості Сербії дружбі з РФ. Зокрема, у нещодавньому інтерв’ю він сказав, що “Опора Сербії – Росія, опора Сербської православної церкви – РПЦ“.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь