Назустріч SFF

0 0
Read Time:50 Second

Ювілейний 20-й кінофестиваль у Сараєво починається у п’ятницю ввечері. Замість одного екрану цьогоріч буде одразу три, і всі – у знакових для фестивалю місцях: Національному театрі в Сараєво, Літньому кінотеатрі “HT Eronet” і кінотеатрі “Місце зустрічі”.

За дев’ять днів кінофестивалю буде показано 247 фільмів з 60 країн. Церемонія відкриття відбудеться у Національному театрі. Того ж вечора 13 європейських режисерів представлять свої фільми, зняті в рамках проекту “Мости Сараєва”.

Цього року SFF спонсорує Рада Європи, яка організовує на фестивалі низку заходів, спрямованих на популяризацію європейських цінностей та культури.

Meri En Henesi, голова офісу Ради Європи в Сараєво, повідомила вчора на прес-конференції, що Рада Європи не тільки знову спонсорує фестиваль, але й підтримує головний приз “Серце Сараєво” за найкращий фільм. Європейська культурна ідентичність є невід’ємною частиною європейських цінностей демократії, прав людини і верховенства закону, і Сараєвський кінофестиваль робить значний внесок у цю місію.

Рада Європи цьогоріч відзначає 60-річчя європейського культурного співробітництва, чому буде присвячено тематичну виставку, яка розповідатиме про діяльність Ради з виконання Конвенції про культуру.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь