Не лише українці емігрують: новий міграційний напрямок для поляків

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Польща недарма шукає для своєї економіки робітників на Сході: самі поляки щораз менше залишаються працювати в своїй країні, переїжджаючи у пошуках самореалізації за межі батьківщини.

Традиційно протягом останніх десятиліть найпопулярнішими європейськими країнами серед поляків були Німеччина, Ірландія і Велика Британія. Та з’ясовується, що й сусідня Чехія може чимало запропонувати польським працівникам.

Чеська економіка попри вищий загальний рівень стикається з тими самими проблемами, що й польська, і перш за все – з браком працівників, повідомляє польський портал www.wp.pl. За кількістю населення Польща майже вчетверо переважає Чехію, тож чеські працедавці бачать на північ від себе велетенський ресурсний потенціал. Окрім того, з польськими працівниками не виникає тих ускладнень, які доводиться долати, працевлаштовуючи українців чи білорусів, адже поляки у Чехії мають практично ті самі права, що й самі чехи.

При цьому останнім часом чеські власники підприємств воліють брати на роботу сімейні пари. Фахівці з кадрів дослідили, що лише кожна десята польська сімейна пара за умови роботи в одній фірмі переходить на іншу роботу чи повертається у Польщу. Працюючи разом, вони швидше налагоджують свій побут в новій країні, набувають нових зв’язків і, зрештою, вирішують залишитися. Здебільшого чеські працедавці одразу надають сімейним парам житло, і це теж дуже впливає на рішення подружжя залишитися в Чехії працювати й жити.

Також працівники одержують інші приємні бонуси на кшталт медичного страхування, оплачених обідів і абонементів у басейн чи фітнес-центр. Тож дедалі більше поляків вирішують спробувати себе на новій роботі у Чехії. Рекрутери розраховують, що вихід Великої Британії з ЄС ще більше посилить цю тенденцію.

Тим часом, як повідомляв «Український простір», польський уряд намагається розробити найвигідніші для своєї економіки варіанти залучення працівників з України й Білорусі для покриття все більшого браку робочих рук у країні.

Володимир Криницький

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь