Недокомунізована недодержава для недолюдей

0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Якось так воно виходить, що за всі роки нашої “незалежності” у нас нічого не виходить довести до логічного завершення. Усі наші “реформи” тріумфально оголошуються, пафосно починаються і тихенько закінчуються десь посередині.

Декомунізація у нас – наполовину. Міський голова Дніпра виступає за повернення місту назви Дніпропетровськ, тільки не на честь Петровського, а на честь якогось Петра. Міський голова Чорноморська пропонує повернути місту назву Іллічівськ, тільки не на честь Ілліча, а на честь якого Іллі.

Жовтневий район Харкова перейменували на Жовтневий район Харкова – просто не на честь “Великого Жовтня”, а на честь свят, що відзначаються у жовтні. Фрунзенський район Харкова перейменували на Фрунзенський район Харкова – просто не на честь комуніста Фрунзе, а на честь комуніста Фрунзе. Не переймайтеся. Це логіка кернесів, не кожен збагне.

Фахівці й аматори обговорюють зміну одностроїв українського війська, перші приклади якої люди бачили на урочистому марші 24 серпня 2016 року.

Як колишнього десантника мене цікавить нова форма аеромобільних військ (чому аеромобільних, а не “ВДВ” – докладно пояснив Євген Шкодун тут). Логічна пропозиція скасувати тільняшки й замінити блакитні берети на берети кольору “марун”, як це заведено серед парашутистів провідних країн світу. Блакитні берети носять десантники 7 країн, бордові – 59 країн, серед них – 19 країн НАТО, куди Україна прагне вступити. Берети кольору “марун” – історичний головний убір військовослужбовців парашутних частин. Власне, якщо Україна справді воює з Росією – хіба потрібне краще обґрунтування для відмови від російських зразків? Але це – логіка нормальної людини.

Логіка курця геть інша. За цією логікою, “пацани” звикли до блакитних беретів, для них це ознака еліти, вони від них відмовлятися не схочуть. А щоб схотіли – треба їм розповісти, що насправді Маргелов (радянський генерал, який вважається творцем радянських ПДВ) ввів для радянських десантників бордові берети, а на блакитні їх змінили під час вторгнення в Чехословаччину, щоб була асоціація з миротворцями ООН. Ви розумієте? Одне радянське пропонується замінити іншим радянським. Хай лишиться Дніпропетровськ, просто на честь Петра. Замість одного комуніста Фрунзе увічнимо іншого комуніста Фрунзе. Ето наша історія. Не воюйте з пам’ятниками Леніна.

Можу сказати, що після прочитання такого обґрунтування беретів “haute Margeloff” у мене руки опускаються. Тепер я точно знаю, що наші десантники так і залишаться ВДВ і зватимуть росіян “братішкамі”, 2 августа купатимуться в фонтанах, а злочинця Маргелова називатимуть “батя”.

З огляду на це: не варто нічого змінювати. Хай буде блакитний берет. Це не має ніякого значення.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь