Нового суду над Караджичем не буде

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Судова рада Гаазького трибуналу відхилила позов першого президента боснійської Республіки Сербської Радована Караджича про перегляд заново його судової справи через “затягування надання доказів звинуваченням”, оскільки аргументи позивача не доводять, що “затримки представників звинувачення негативно вплинули на захист”.

“Рада вжила низку заходів до того, щоб підготовка до судового процесу над обвинуваченим не затягувалася, а затримки в наданні доказів не порушували його права на справедливий судовий розгляд”, – оголосив рішення суддя О-Гон Квон.

У рішенні також сказано, що Судова рада через неодноразове призупинення слухання та перенесення заслуховування свідків зобов’язала представників звинувачення вчасно надавати всі докази.

Караджич просив почати суд над ним заново, оскільки на його думку звинувачення надто затягує процес розкриття доказів. Прокурори ж вважають, що Караджич навмисно перебільшує проблему затримки розкриття доказів, тож його позов має бути відхилений.

Позов про новий розгляд справи містить бажання захисту Караджича повторно викликати всіх свідків і розглянути всі докази.

“Незважаючи на кілька клопотань про повторний виклик свідків на підставі процесуальних порушень розкриття доказів обвинуваченням, відповідач жодного разу не довів, що згадані матеріали мають таке значення, яке потребує повторного виклику свідків”, – ідеться у рішенні.

Це вже друге клопотання Караджича про новий розгляд справи, яке судова рада відхилила. Судовий розгляд справи Караджича завершено. Оголошення результатів заплановано на 29 вересня.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь