Папа Римський перепросив за священиків-педофілів

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Єпископ Риму Франциск написав передмову до книжки швейцарця, який став жертвою педофіла в рясі.

Папа Римський Франциск. Фото: Вікіпедія

У своїй передмові понтифік перепросив за священиків-педофілів і пообіцяв, що Церква з такими буде «дуже сувора», інформує repubblica.it. Папа Римський не розуміє, «як священик може творити стільки зла». «Як він може, присвятивши своє життя спрямуванню дітей до Бога, в підсумку здатися диявольській спокусі, яка руйнує і жертву, і Церкву? Деякі жертви вчинили самогубства. Ці смерті лежать тягарем на моєму серці, на моїй совісті і на всій Церкві. Я віддаю їхнім сім’ям свою любов, шаную їхній біль і смиренно прошу вибачення», – пише Папа.

При цьому глава католицької Церкви наголосив, що жертвам педофілів дуже важко прилюдно розповісти про свої страждання, описати приховані впродовж багатьох років травми. Автор книжки «Пробачаю, отче», 57-річний швейцарець Даніель Пітте, зміг оповісти про те, що пережив у дитячому віці, і Франциск висловив йому свою повагу у передмові.

«Я не міг навіть уявити, що цей сповнений ентузіазму чоловік, захоплений Христом – жертва сексуального злочину з боку священика», – написав Папа, й додав, що такі книжки висвітлюють темні боки життя Церкви.

Як раніше повідомляв «Український простір», експерти Американської асоціації психологів пропонують вважати віру в Бога психічним розладом. Такий висновок вони зробили після дослідження, що тривало протягом 5 років. Американські психологи уважно спостерігали за релігійними людьми, які вірять в існування вищої сили і вплив цієї сили на здатності людини приймати усвідомлені рішення. Дослідники прийшли до висновку, що віра в Бога – різновид психічної хвороби.

Володимир Криницький

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь