Парламент Грузії ухвалив резолюцію щодо агресивних дій Росії

0 0
Read Time:57 Second

Резолюцію “Про нові провокаційні дії окупаційних сил Російської Федерації щодо Грузії” із засудженням дій Росії грузинський парламент ухвалив у п’ятницю, 24 липня.

Ухваленню резолюції передували суперечки між більшістю та опозицією. У результаті за ініційований правлячою партією “Грузинська мрія” текст документа проголосувало 82 депутата. За проект резолюції “Національного руху” – 15 осіб, проти – 50.

Причиною ухвалення резолюції стало розширення “кордону” та окупаційної зони в Горійському районі (регіон Шида Картлі). Російські прикордонники 10 липня перейшли на контрольовану Грузією територію і встановили біля сіл Хурвалеті і Цителубані прикордонні стовпи самопроголошеної республіки Південної Осетії.

У ухваленому документі парламент Грузії назвав це проявом “агресивних дій Росії”, “продовженням політики порушення суверенітету і територіальної цілісності Грузії”.

Парламент Грузії закликав уряд продовжити інтенсивні переговори з зарубіжними партнерами щодо цієї проблеми, в тому числі у форматі РБ ООН, а також обговорити це питання на Женевських переговорах.

Парламент також закликав керівництво країни обговорити з місією спостерігачів ЄС у Грузії (МСЄС) питання посилення патрулювання та безпеки населення по всьому периметру лінії розмежування сторін.

У проекті резолюції, підготовленому “Національним рухом”, містилися вимоги про скликання позачергового засідання Ради Безпеки ООН і про введення міжнародних санкцій проти Росії через її дії на території Грузії.

Джерело: newsgeorgia.ge

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь