Партія влади перемагає на виборах у Сербії

0 0
Read Time:56 Second

У Сербії на позачергових парламентських виборах, які відбулися у неділю, 24 квітня, за попередніми даними перемогу здобула Сербська прогресивна партія чинного прем’єр-міністра країни Александара Вучича.

RSrbija

Згідно з підрахунком, партія Вучича отримала близько 50 відсотків голосів виборців.

Друге місце посіла Соціалістична партія на чолі з міністром закордонних справ Івіцею Дачичем, яка входить до владної коаліції. Соціалісти отримали 11,6 відсотків голосів.

Третій результат отримає націоналістична Сербська радикальна партія на чолі з Воїславом Шешелем, якого Гаазький трибунал нещодавно виправдав за звинуваченнями у військових злочинах.

За попередніми даними, подолала п’ятивідсотковий прохідний бар’єр до парламенту також і проєвропейська Демократична партія Сербії, яка набрала близько 6% голосів.

Чергові парламентські вибори мали відбутися в Сербії 2018 року, але прем’єр-міністр країни Александар Вучич ініціював позачергове волевиявлення, щоб уряд отримав від сербського народу чотирирічний мандат для завершення необхідних для вступу до Євросоюзу реформ.

Прем’єр вже оголосив про перемогу на виборах, висловивши цілковите задоволення результатами. “Це історичний результат – отримати більше голосів, як в абсолютних цифрах, так і у відсотках, ніж два роки тому, коли ми розпочинали складні реформи. Сьогоднішні результати виборів засвідчили рішучу підтримку нашої демократії, дипломатичних зусиль та європейської інтеграції”, – заявив Вучич.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь