Плавське озеро в Чорногорії

0 0
Read Time:57 Second

Плавське озеро – найбільша природна водойма Чорногорії. Це льодовикове озеро, що розташувалося на висоті понад 900 метрів над рівнем моря у мальовничій гірській місцевості.

Озеро має досить значні розміри – приблизно 2х1,5 км за середньої глибини 4 м. Вода в озері дуже прозора й змінює свій колір від світло-лазурового до глибоко-блакитного, залежно від того, під яким кутом ви дивитеся на неї.

Чимало туристів не лише з Європи, а й з усього світу їдуть до Плавського озера, щоб зануритися в його чисту воду й зцілитися від своїх хвороб, не тільки фізичних, а й душевних. На водній гладі озера можна побачити прекрасні водяні лілії, біля берегів ростуть очерети й густі кущі, що надає озеру дуже гарного вигляду.

Біля Плавського озера розвинута туристична інфраструктура, є можливість відпочити на пляжі, поплавати на парусному човні, пострибати в воду, спуститися гірською річкою Лім в каньйон, порибалити.

Влада Чорногорії останнім часом за домовленістю з сусідніми Сербією та Боснією і Герцеговиною взялася за очищення та відновлення екологічного стану озера та прилеглих річок, тож тут проведено очищення берегів, русла річки Лім, і місцевість навколо озера стала ще прекрасніша.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь