Половина білоруських студентів ототожнює себе з громадянами РФ

0 0
Read Time:53 Second

50,7% білоруських студентів ототожнюють себе з громадянами Росії, а 28,4% можна вважати продуктами «русского мира».

Це випливає з опублікованої НАН Білорусі монографії «Соціокультурний аналіз сучасного білоруського суспільства», інформує Мова й історія.

Автор монографії – Ірина Лашук, доцент кафедри економічної соціології БДЕУ. У книжці використано дані соціологічних досліджень Інституту соціології НАН Білорусі.

Як свідчать результати дослідження, 50,7% білоруських студентів ототожнюють себе з громадянами Росії, а 28,4% можна віднести до «русского мира» (студенти відповідали на запитання «Як часто ви відчуваєте спільність (єднання) з такими групами людей, про кого ви могли б сказати “ми”?»).

«Білоруські студенти відчувають спільність, схожість з групою “громадяни Російської Федерації”, хоч це й не означає, що вони хочуть переїхати в Росію і бути її громадянами», – каже Ірина Лашук.

За її словами, дослідники робили акцент на тому, щоб порівняти білоруську й російську молодь. За її словами, білоруська більшою мірою ідентифікує себе з громадянами Республіки Білорусь. А російська – «з людьми схожих моральних принципів».

Ірина Лашук каже, що ідентифікація білоруських студентів з громадянами Росії не пов’язана з впливом російських ЗМІ, бо серед білоруської молоді популярніші білоруські ЗМІ.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %