У Польщі скасували виступ Горана Бреговича

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Організатори польського музичного фестивалю Life Festival Oswiecim скасували запланований на цьому заході виступ Горана Бреговича.

Як повідомляє Радіо Свобода, сербський композитор і співак мав бути ведучим цього свята популярної музики, яке щороку відбувається в місті Освенцім. Своє рішення польська сторона пояснює несприйняттям поглядів Бреговича щодо окупації Росією Криму.

У офіційній заяві організаторів фестивалю наголошується, що 26 березня сербський співак виступив із концертом у Севастополі на території анексованого Криму, де тепер порушуються права людини і національних меншин.

“Публічні виступи митця після концерту, в яких Брегович легковажив фактом свого виступу на незаконно анексованій території, а водночас дистанціювався від засудження збройної інтервенції Росії в Україні, заперечують цінності, яким керуються засновники та автори ідеї Life Festival”, – йдеться в заяві. Саме тому, кажуть організатори фестивалю, вони вирішили скасувати виступ Бреговича у Польщі й відмовилися від його послуг як ведучого концерту.

Фестиваль Life Festival Oswiecim відбудеться 20 червня в Освенцімі, що неподалік Кракова. Участь у концерті візьмуть відомі польські й зарубіжні співаки й гурти. З України на фестиваль приїде Тарас Чубай & Kozak System.

Горан Брегович став популярним у Польщі наприкінці 1990 років. Разом із польською співачкою Kayah він записав платівку “Kayah i Bregoviс”, яку музичні критики називають “діамантовою”, оскільки вдалося продати аж 700 тисяч її примірників. На фестивалі в Освенцімі Брегович мав виконувати шлягери з цієї відомої у Польщі платівки.

Український простір

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь