Польща обмежить свою діяльність у Єврокорпусі

0 0
Read Time:50 Second

Варшава має намір призначити заощаджені кошти на зміцнення власних збройних сил у рамках посилення східного флангу НАТО.

“Неправда, що Польща виходить з Єврокорпусу. Згідно із рішенням міністра національної оборони, Польща тільки відмовилася від статусу держави-учасниці у генеральному штабі Єврокорпусу і поступово впродовж 3-4 років буде зменшувати свої внески у це формування”, – повідомили у Міністерстві національної оборони Польщі, інформує Польське радіо.

Міністерство заявило, що Польща збереже статус асоційованої держави Євровійська і “буде діяти відповідно до цього статусу та участі інших європейських держав”.

Таке рішення польське оборонне відомство пояснило необхідністю зменшити діяльність Польщі “через збільшення навантаження на збройні сили в результаті втілення постанов самітів НАТО у Нюпорті й Варшаві, зокрема – посилення східного флангу Північноатлантичного альянсу у контексті колективної оборони, зміною характеру активності Єврокорпусу, а також надто великими зобов’язаннями й коштами стосовно інших держав, які хочуть отримати статус держав-учасників Євровійська”.

У Міністерстві національної оборони також повідомили, що завершення процесу зменшення активності заплановано на 2021 рік, воно буде відбуватися етапами, щоб Єврокорпус зберігав здатність командувати своїми силами.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь