Польська депутатка вимагає перейменувати Калінінград

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Депутатка польського Сейму від владної партії «Право і справедливість» Кристина Павлович вважає, що не слід вживати сучасної російської назви для колишнього Кенігсберга.

Про це повідомляє Rzeczpospolita з посиланням на сторінку депутатки в мережі Facebook.

Пані Павлович наголошує, що в Польщі не мовиться на Гданськ – Данциг, на Вроцлав – Бреслау, а на Варшаву – Варшау (німецькі назви польських міст). Так само й щодо Калінінграда слід триматися назви Крулєвєц, а Калінінградську область називати історично Пруссією.

«Хіба ми в Польщі, вже давно не комуністичній, мусимо й далі використовувати радянські нові назви історично польських міст і регіонів, назви, метою яких було знищення пам’яті про їх перебування і велич у польських кордонах?», – наводить видання слова Кристини Павлович.

З 1466 року після укладення ІІ Торунського миру Східна Пруссія з Кенігсбергом-Крулєвцем відійшла Польській короні. З другої половини 17 століття владу над Пруссією перехопив Бранденбург, згодом Прусське королівство й Німецька імперія. Після Другої світової війни Східну Пруссію залишив собі Радянський Союз.

Як повідомляв «Український простір», президент Польщі Анджей Дуда став головним героєм жартівливого ролика, де він виконав роль агента 007, який поборює світове зло, що ховається під маскою польської опозиції.

Євген Шкодун

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь