Посол Чехії відвідав Слов’янськ і Харків

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Під час візиту він зустрівся з почесним консулом Чеської Республіки у Харківській області паном Олегом Чигриновим та обговорив з ним актуальну політично-економічну ситуацію в області й можливості підтримки з його боку шляхом залучення до деяких гуманітарних проектів та проектів розвитку, організованих Посольством Чеської Республіки в Україні. Ішлося передусім про завершення проекту лікування кількох українських громадян у Чеській Республіці після їхнього повернення.

Ці теми також обговорювалися на зустрічі з заступником голови ХОДА пані Юлією Світличною і директором департаменту економічних і міжнародних зв’язків Віктором Коваленком. Крім того розмова торкнулася і впливу на місто та область безпекової ситуації на Донбасі, перш за все у сфері подолання хвилі переселенців. Пані заступник Світлична розповіла про плани економічного розвитку регіону і закликала до активізації економічної та інвестиційної діяльності Чеської Республіки в регіоні. Посол Почух підкреслив, що чеські інвестиції й активність економічних суб’єктів посилюватимуться разом з поліпшенням інвестиційного клімату, особливо коли в області стануть помітні зміни у сфері юстиції, судів та правоохоронних органів.

На зустрічі з представницями волонтерської організації «Станція «Харків» Оленою Гармаш та Іриною Колосковою пан посол Почух висловив особливу подяку за допомогу в організації і проведенні перевезення на лікування до Чеської Республіки кількох українських громадян.

Наприкінці візиту посол Почух вирушив до Слов’янська, де розміщено база чеської неурядової гуманітарної організації «Людина у скруті», яка з серпня 2014 року надає різні форми гуманітарної допомоги жителям і внутрішнім переселенцям по обидва боки лінії фронту. На зустрічі з керівником офісу у Слов’янську паном Даніелем Герстлем та Ленкою Благовою, координатором з логістики і транспортування, посол Почух детально ознайомився з діяльністю організації та гуманітарною ситуацією через рік після визволення міста та околиць. Спільно з представниками «Людини у скруті» пан посол відвідав декількох жителів, яким було надано будівельні матеріали та іншу допомогу при відновленні їхніх пошкоджених і знищених домівок. Посол Почух в сусідньому селі Семенівка відвідав місцеву лікарню, повністю зруйновану минулого літа. Цю частину візиту у Слов’янську та Семенівці пан Іван Почух провів депутатом Європейського парламенту від ЧР паном Яроміром Штєтіною.

Джерело: Посольство Чеської Республіки

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь