Прем’єр-міністр Болгарії: Ми підтримуємо санкції проти Росії

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

4 грудня 2014. – Болгарія підтримала санкції проти Росії, підтримуватиме і надалі, заявив прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов на спільній з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції в Брюсселі.

“Я сподіваюся, що незабаром буде введено нові санкції. Росія має дотримуватися вимог і позицій Європейського Союзу. Ми підтримуємо санкції проти Росії, навіть незважаючи на певні негативні наслідки, яких вони завдають болгарському туризму й товарообігу. 15 років тому ми вже серйозно постраждали від одних санкцій. Сьогодні криза з іншого нашого кордону в напрямку України. Туреччина зі своєю сильною економікою теж створює проблеми Болгарії”, – наголосив Борисов.

“Тому Болгарія залишається найбіднішою країною ЄС. Ми не маємо доступу до ринків, який мають наші партнери. Наприклад, ми не можемо експортувати своїх товарі до Німеччини. Нашим ринком були Росія і арабський світ. Ми здебільшого експортували свої товари в цьому напрямку. Проблеми Болгарії не тільки в політичній площині, а й у глобальному вимірі: ми потребуємо підтримки Єврокомісії”, – сказав прем’єр-міністр.

Щодо “Південного потоку” Борисов заявив, що Болгарія готова до його будівництва, але за європейськими правилами. Якщо Москва пристане на умови Третього енергопакету, будівництво газогону може бути відновлене дуже швидко. Борисов уточнив, що до цього часу Болгарія так і не отримала від Російської Федерації офіційного повідомлення про її позицію щодо “Південного потоку”.

Також Борисов укотре підкреслив, що країна давно готова до приєднання до шенгенської зони.

“Болгарія – надійний партнер”, – запевнив євроспільноту Бойко Борисов.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь