Противники Шухевича одержали підтримку від кримських татар

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Проти перейменування столичного проспекту Ватутіна на честь Романа Шухевича висловилися кримські татари в особі Айдера Муждабаєва.

Від перейменування проспекту Ватутіна в Києві матимуть вигоду “група товаришів” і “відряджені до Києва” співробітники Федеральної служби безпеки Росії, вважає заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR, російський журналіст Айдер Муждабаєв.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі.

Довідка: Айдер Муждабаєв (нар. 8 березня 1972 року в Тамбові, РРФСР) – російський журналіст кримськотатарського походження, заступник директора кримськотатарського телеканалу ATR, член Спілки кримських татар Москви. Навчався у Тамбовському інституті хімічного машинобудування, покинув інститут і пішов працювати в газету “Тамбовські губернські відомості”. Закінчив заочно факультет журналістики Тамбовського державного університету. До липня 2015 року – заступник головного редактора газети “Московський комсомолець”.

“Чи знаєте ви, що за вуличним перейменуванням, яке образило українських євреїв і створило на порожньому місці проблеми України на міжнародній арені, банально стоять гроші? От просто гроші. Не в разовому, а в широкому сенсі. Тут, за великим рахунком, нічого особистого немає. Ні до Ватутіна, ні до Шухевича. Ні до євреїв, ні до націоналістів. Я тепер це точно знаю. Один обізнаний і порядний чоловік мені все по поличках розклав. Розповідати не буду, бо вийде бездоказово. І тому, що мені бридко й сумно. У довгостроковому виграші – група товаришів, плюс, звичайно, прикомандировані в Києві співробітники ФСБ. У кінцевому програші – українці, незалежно від політичних поглядів і національності, президент, уряд тощо. Як легко навішати локшину. Яка ситна, виявляється, для когось ця локшина. Є речі, яких краще не знати”, – написав Муждабаєв.

Таким чином ще один начебто ліберальний і типу опозиційний росіянин, хай і кримськотатарського походження, приєднався до когорти противників Шухевича.

Як ми пам’ятаємо, одним із перших різко висловився проти надання проспекту імені Шухевича вишиванконосець Дмітрій Гордон. Невдовзі його підтримав нардеп Борислав Береза. Після цього почався справжній бум петицій від “обуреної громадськості” із вимогами скасувати перейменування і змінити топоніми вулиць, названих на честь українських діячів.

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь