Путін продемонстрував свої богословські знання і оцінив процес створення ПЦУ: «Творіння Вашингтона й Стамбула»

0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

Грубе порушення православних канонів анітрохи не хвилює ні керівництво України, ні керівництво США, оскільки нова структура – винятково політичний, світський проект.

Про це очільник Московії Путін сказав в інтерв’ю сербській газеті “Вечірні новини“.

Йому нагадали, що Сербська православна церква підтримала РПЦ в контексті “церковної кризи” в Україні.

“При цьому низка країн тисне на Константинопольського патріарха й намагається домогтися визнання українських розкольників помісними церквами. Як, на вашу думку, розвиватиметься ситуація?”, – спитали Путіна.

Московський очільник продемонстрував глибокі знання канонів і геополітики, змішавши докупи Вашингтон, Константинопольський патріархат, Стамбул і Київ, а нагору посадивши Порошенка.

“Нагадаю читачам вашої газети, які дуже схвильовані повідомленнями про розкол православного світу, але, можливо, не надто ознайомлені з ситуацією в Україні, про що взагалі йдеться. Отже, 15 грудня 2018 року українське керівництво, яке має активну підтримку США й Константинопольського патріархату, провело так званий об’єднавчий собор. На ньому проголосили створення “Православної церкви України“. 6 січня 2019 року патріарх Варфоломій підписав томос – указ про її автокефальність. Це була спроба легалізації українських розкольницьких громад під юрисдикцією Стамбула, що являє собою грубе порушення православних канонів. Але це анітрохи не хвилює ні керівництво України, ні керівництво США, оскільки нова структура – винятково політичний, світський проект. Його мета – розділити народи Росії та України, посіяти не тільки національні, а й релігійні чвари”, – розповів Путін.

Не сподобалося йому і подальше розширення незалежності України від Росії.

“Не випадково Київ оголошує про “остаточне набуття незалежності від Росії“. Повторюю: тут взагалі не йдеться про духовне життя, це небезпечне й безвідповідальне політикантство. Так само не йдеться і про самостійність “Православної церкви України”. Насправді вона перебуває під абсолютним контролем Стамбула. Тоді як канонічна Українська православна церква, яка не зверталася до патріарха Варфоломія з проханням про автокефалію, абсолютно незалежна у своїй діяльності. При цьому вона зберігає канонічну єдність з Російською православною церквою. Але навіть це викликає неприкриту лють нинішнього київського режиму. Через це ущемляють священиків і вірних УПЦ, захоплюють храми й монастирі, намагаються навіть у церкви забрати її законну назву, що тільки підвищує напруженість і призводить до ще більшого розколу в українському суспільстві”, – каже Путін.

“Очевидно, що керівництво України усвідомлює: спроби впустити вірян у чужі храми ведуть до серйозних наслідків. Але незважаючи на це, воно готове пожертвувати міжконфесійним миром у країні заради передвиборчої кампанії чинного президента України, заснованої на пошуках ворогів, аби тільки за будь-яку ціну залишитися при владі. Православний світ це бачить”.

Але найцікавіше йде в кінці цього пасажу: очільник Московії вкотре повторює, що їх там немає і не було, і в чужі справи вони не лізуть.

“Звичайно, Росія не має намірів втручатися у церковні процеси, та ще й на території сусідньої суверенної держави. Але ми бачимо, яку небезпеку для православ’я у всьому світі представляють такі експерименти й грубе втручання держави в релігійну діяльність”, – наголошує начальник Кремля.

Цікаво, що серби вірять у це беззаперечно. Утім, як і багато громадян інших держав, які досі не бачать російських пальців на безладах, які кояться у світі.

Вадим Сосновський

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь