Референдум про незалежність Каталонії заборонили

0 0
Read Time:45 Second

Конституційний суд Іспанії призупинив дію резолюції парламенту Каталонії про проведення референдуму щодо незалежності регіону від Королівства.

У повідомленні суду сказано, що резолюція каталонського парламенту про проведення референдуму в 2017 році призупиняється. Суд попереджає усіх каталонських політиків, що вони мають скасувати або блокувати будь-які дії, спрямовані на ігнорування рішення суду. У разі невиконання цього рішення винних чекає відповідальність включно з кримінальною.

Це рішення суду – поки що останнє слово у правовій суперечці Мадрида й Барселони.

Центральна влада зажадала перевірки рішень каталонського парламенту про проведення референдуму на відповідність конституції Королівства. Мадрид вважає, що Основному закону не відповідають ні вихід провінції зі складу держави, ні навіть референдум з цього питання, повідомляє AP.

Частина каталонських політиків, серед яких колишній очільник провінції Артур Мас, постає перед потенційною адміністративною чи іншою відповідальністю за організацію референдуму про незалежність Каталонії 2014 року. Зокрема, їм можуть заборонити роботу в органах державної влади й місцевого самоврядування на строк до 10 років.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь