Російські літаки намагалися злякати американські кораблі на Балтиці

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Російські штурмовики двічі наближалися на небезпечну відстань до американського есмінця USS “Donald Cook”, що перебував у нейтральних водах Балтійського моря під час американсько-польських військово-морських навчань.

201604132000

Офіційні представники ВМС США публічно не коментують інцидент, але в Пентагоні триває інтенсивна дискусія щодо того, чи слід оприлюднювати фото й відео зустрічі з російськими літаками, щоб продемонструвати небезпечність маневру винищувачів.

Початкові звіти показують, що два небезпечних прольоти сталися у вівторок ввечері в міжнародних водах. Третій – на більш прийнятній відстані, стався минулої неділі.

На борту есмінця в рамках навчань також перебував польський вертоліт, що, за словами чиновника ВМС США, призвело до певних припущень у військових колах, що росіяни хотіли “залишити повідомлення для Польщі”.

Офіційний представник США охарактеризував російський маневр як “приземний політ” без використання зброї. Літак пролетів над палубою есмінця таким самим чином, як робив би це в разі реального нападу.

Інший співробітник міністерства оборони США повідомив CNN, що пролітали над кораблем Су-24 і вертольоти.

Через один надто близький політ росіян довелося перервати польоти польського вертольота. Поки що немає точних даних, наскільки близько російські літаки підлетіли до корабля і на якій висоті.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь