Росія підтримуватиме всі ультраправі партії в Європі?

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

17 грудня 2014. – Ще не встиг ущухнути скандал з французьким “Національним фронтом”, як уже засвітилися болгари.

Лідер болгарської націоналістичної партії “Атака” Волен Сідеров виступив на брифінгу російської партії ЛДПР у Державній Думі Російської Федерації. Він відзначив, що чимало болгар дружні до Росії, але агенти Заходу затискають їм рота, не дають права висловитися. Очевидно, саме по це право пан Волен і приїхав аж до Росії.

“Геополітичні інтриги атлантичних гравців не змінять думок і почувань наших співвітчизників”, – заявив Сідеров.

Від очільника ЛДПР Владіміра Жиріновського, відомого своїми різко антизахідними висловлюваннями, особливо про “килимові бомбардування Польщі і Прибалтики”, Сідеров почув цікаву лекцію про те, що “заяви і дії керівників суперечать побажанням народу. Болгарський народ вдячний Росії за визволення від турецького іга, але болгар втягли в антиросійську коаліцію під час Першої і Другої світових війн, і зараз – на третьому етапі економічної війни. І все це саме через керівників. Сьогодні в болгарській пресі неможливо виступати на користь Росії. З’явилася мода на антиросійські заяви”.

Як бачимо, риторика болгарського і російського націоналістів чомусь не надто відрізняється від передовиць газети “Правда” радянських часів. Утім, позаяк Владімір Вольфович відомий тим, що у нього на язиці те, що у Путіна в голові, робимо висновки про підтримку Росією болгарських націоналістів.

Це логічно, якщо взяти до уваги нещодавній інцидент з наданням російським банком кредиту французькій ультраправій партії “Національний фронт”. Також ЗМІ багато повідомляли про потужну фінансову підтримку з боку Росії німецької ультраправої “Альтернативи Німеччини” і угорської “Йоббік”. Очевидно, Росія ставить на європейських консерваторів, які у переважній більшості налаштовані проти ЄС, отже – підтримують Росію і Путіна.

АНК

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь