Самотність – у генах?

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Хтось завжди у центрі уваги, хтось – спокійний і доброзичливий, дехто – невгамовний і амбіційний, а інший – навдивовижу тихий і схильний до самотності. Про таких кажуть, що ці люди постійно не в гуморі, що це люди-одинаки.

Хоч які будуть привабливі такі люди, їм важко досягнути успіху в особистому житті та коханні. Мало хто здогадується, що такі люди буквально запрограмовані на самотність.

Але чому дехто зовсім нещасливий у стосунках? Спеціалісти Пекінського університету відповіли на це запитання мовою науки. Вони знайшли ген, який робить людей самотніми. Особи з G-варіацією цього гена мають проблеми в особистому житті на 20% частіше від носіїв С-версії. Такого висновку науковці дійшли, дослідивши зразки ДНК шести сотень китайських студентів. Під час їх вивчення вчені також враховували інші фактори, які можуть впливати на успішність у стосунках – на кшталт зовнішності та матеріальної забезпеченості.

Самотність на рівні генетики пояснюється тим, що наявність G-версії зумовлює зниження у крові рівня серотоніну – гормону, який відповідає за гарний настрій. Люди з цим геном почуваються менш комфортно у стосунках з іншими людьми. Для них проблемою стає навіть зробити перший крок назустріч коханню, а розлучення вони сприймають неймовірно болісно. Таким людям важче спілкуватися, вони не публічні й часто малопомітні. Носії “гена самотності” частіше переживають депресію та більше нервуються.

Учені кажуть, що цю проблему неможливо вирішити за допомогою генної інженерії, змінивши версію гена людини, проте можна штучно вводити серотонін в організм. Але чи тільки від гена залежить схильність людини до самотності? Це питання досі залишається без відповіді.

Крістіна Сінкевич

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь