Сепарський храм УПЦ(МП) на Лісовому вимагає зниження орендної плати

0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

На сайті петицій Київської міської ради зареєстровано петицію, де вимагається скасувати рішення про підвищення орендної плати за приміщення храму Святого Миколи-Чудотворця УПЦ(МП) на Лісовому масиві в столиці (вул. Мілютенка).

Як вказує автор петиції громадянин Дідковській Михайло Леонідович (правопис автора збережено), раніше храм платив за своє приміщення 355,57 грн на місяць. за новою методикою балансоутримувач приміщення вирахував нову вартість – 5755,37 грн на місяць. Приміщення на вул. Мілютенка в буд. 34 храм орендує з 2001 року, загальна площа 128,6 кв. м.

Здається, 5800 грн за 128 квадратів – не така й висока ціна як для Києва. Але погляньмо на цей “храм” ближче – може, його взагалі варто було б виселити з приміщення, яке належить місцевій громаді?

Отже: храм Святого міколая Мірлікійского (чесно, не знаю, що це означає за їхніми закрутами) на Лісовому масиві в Києві. Ось його офіційний сайт.

Української версії сайту немає, хоч церква їхня “какбьі” Українська.

Настоятель: Феодор Ніколаєвіч Золотніцкій. Мені особисто Феодор навіває спогади про рибку Прасков’ю з Охмадиту.

Нічого примітного в його біографії немає, крім того, що його нагородили камілавкой. мабуть, цн щось важливе. Але є в оповіді про нього кілька фактів, що дають змогу оцінити світоглядні позиції “святого отця”.

1. “Член Всеукраинской общественной организации «Загальновоїнська спілка України»”. Це та спілка, яку очолював (чи досі очолює?) славної пам’яті пан Калашніков. Ця спілка стала ініціатором створення “патріотичного руху” на підтримку президента. Януковича. Що робив пан Калашніков у вогненні дні – всі пам’ятаємо. там були й члени його “спілки”.

2. “полковника казачьего округа имени Андрея Первозванного войска Запорожского”. Войско Запорожскоє – чудова організація, яка дуже подобається усіляким “новоросським” структурам. Пояснювати за що – навряд чи треба.

Голова згаданого войска Алєксандр Панченко прославився тим, що регулярно їздив у Москву й Санки-Петербург на наради керівників казачьіх войск Россіі, УрАіни і Бєлоруссіі. Окрім того, земляки кілька разів висловлювали йому свою довіру зеленкою і сміттєвими контейнерами. Підлеглі господіна Панченка – козаки “Войська” – разом з “беркутами” й “тітушками” жорстоко розганяли місцевих активістів у Запоріжжі.

Отже, це – до характеристики особи священика. Як мовиться, скажи мені, хто твій друг.

Ще пан Золотніцкій любить російським друзям розповісти, як погано в Києві живеться – мабуть, через фашистів.

На сайті оприлюднено реквізити для збирання пожертв на будівництво храму – не здивуюся, якщо москвоправославним уже й земельку десь на лісовому виділили.

З розповідей людей, що кілька разів були присутні в цьому “храмі”, атмосфера вельми скрепна й православна – поминають святоє русскоє воінство, царя Ніколая і подібні речі.

Після всього цього виникає запитання: а чи не скасувати цьому розпліднику оренду взагалі? Печери недалеко – можна спокійно повторювати подвиг віри перших християнів во славу русского оружія.

Андрій Черненко

П.С. Петицію підписало вже аж двоє.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь