Серби не готові воювати за Косово

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Три чверті громадян Сербії не вважають за потрібне відвойовувати АК Косово і Метохія.

Про це свідчать результати дослідження громадської думки, що його провів Белградський центр політики безпеки за підтримки МЗС Норвегії.

На запитання, чи готові вони воювати задля повернення Косова до складу Сербії, 73% опитаних відповіли негативно й лише 10% підтвердили готовність. Іще 17% не змогли відповісти на це запитання.

Результати дослідження. Інфографіка: «Український простір»

Цікаво те, що охочих воювати меншість навіть серед представників найрадикальніших націоналістичних кіл. Якщо ж оцінювати прибічників війни, то це здебільшого молоді люди віком від 18 до 29 років без вищої освіти.

У разі якоїсь біди зі співвітчизниками 4% сербів готові допомогти фінансово, 11% могли б узяти участь у громадському тиску на владу, 27% не проти прийняти постраждалих у себе вдома, 28% не надавали б ніякої допомоги.

Дослідження було проведено в період з 26 грудня 2016 року до 14 січня 2017 року серед вибірки з 1406 повнолітніх громадян Сербії за винятком жителів АК Косово і Метохія.

Як повідомляв «Український простір», влада частково визнаної Республіки Косово планує сформувати власні збройні сили й вимагає від Сербії офіційного визнання незалежності краю.

Володимир Криницький

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь