Шевченко на теренах України: з’явилася інтерактивна карта

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Напередодні шевченківських днів у мережі оприлюднено інтерактивну карту українських топонімів, пов’язаних із Тарасом Шевченком.

Роботу з дослідження топонімів і складання карти виконав Станіслав Свідлов із Запоріжжя.

Карту створено на основі даних із “Реєстру адміністративно-територіального устрою”.

У Реєстрі зафіксовано 10 967 топонімів на честь Тараса Шевченка. З них вулиць – 9472, провулків – 1178, площ – 39, проспектів – 25, в’їздів – 24, бульварів – 20, тупиків – 20, майданів – 8, районів у містах – 7, кварталів – 6, проїздів – 5, скверів – 2, парків – 2.

З населених пунктів названо одне місто, 145 сіл, 2 селища міського типу, 9 селищ. Окрім цього, в реєстрі досі значаться два ліквідованих села.

Серед регіонів на першому місці за кількістю назв Київська область зі 799 топонімами. До статистики Київської області не увійшли топоніми Києва (11), який має особливий і не є частиною Київської області. Найменше шевченківських топонімів у Автономній Республіці Крим – 96. Один топонім на есть Шевченка зафіксовано в Севастополі.

Як раніше повідомлявУкраїнський простір“, у столиці Хорватії Загребі неподалік Української вулиці відкрили пам’ятник Тарасові Шевченку. Найповніший список пам’ятників Шевченку можна переглянути у Вікіпедії.

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь