Скандал у Польщі: прем’єрку звинуватили у неправомірному використанні військової авіації

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Журналісти звинуватили прем’єр-міністра Польщі Беату Шидло у використанні військово-транспортної авіації як приватного таксі.

Річ у тому, що вже кілька разів було помічено, як військові літаки доправляли прем’єрку зі столиці в аеропорт Краків-Баліце імені Івана-Павла ІІ, повідомляє Rzeczpospolita. Проблема в тому, що літаки ВПС не можна використовувати з метою іншою, ніж мета діяльності Збройних сил.

У польських ВПС є три військово-транспортних літаки, обладнані для перевезення найвищого військового командування під час виконання службових обов’язків. І це не передбачає траспортування урядовців, навіть такого високого рівня, як очільник уряду, тим більше – в особистих справах.

Беата Шидло літає в Краків, де її дім, точно не у службових справах, стверджують журналісти. Перельоти ж літаками ВПС взагалі порушують будь-які процедури й стандарти пересування державних посадовців.

Також видання нагадує, що 2011 року Дональд Туск, тодішній голова польського уряду, витратив 6 млн злотих бюджетних коштів на перельоти з Варшави до Сопота додому на вихідні.

Як повідомляв «Український простір», польська депутатка Кристина Павлович вимагає перейменувати Калінінград на Крулєвєц, щоб нагадати таким чином про польську історію міста й регіону.

Євген Шкодун

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь