Сон на вуликах: модна фішка чи користь для здоров’я?

0 0
Read Time:4 Minute, 2 Second

Усе частіше можна побачити об’яви на зразок “Сон на вуликах! Стародавній спосіб покращити здоров’я!” А чи справді сон на вуликах має позитивний вплив на стан організму?

Може, це просто чергова модна фішка, як заряджена вода, бішофіт чи уринотерапія?

Теоретично, поки ви спите, бджоли своїми крилами створюють вібрацію, яка щось дає вашому здоров’ю. Яка від цього користь – відповідають наші експерти.

Таміла Рзаєва, голова Спілки професіоналів спа, курортів та велнес-об’єктів України, засновник і викладач Міжнародної спа-академії:

“Сон на вуликах – це не мода, а стародавня традиція оздоровлення і відновлення, яка в сучасному світі має назву «звуковібраційна терапія» і класифікується як «велнес-методика», що належить до рекреаційних процедур.

Це чудова комплексна терапія, що впливає на весь організм людини. Ця методика базується на близькому контакті людини з бджолиною сім’єю, адже людина розміщується поряд і відчуває тепло й мікровібрацію, що позитивно впливає на самопочуття. Ця методика – це вплив біологічного магнітного поля, під дією якого відбувається вирівнювання порушень електромагнітного поля людини, внаслідок яких виникають різні захворювання. На організм людини великий позитивний вплив має не лише “живе” тепло бджолиної сім’ї, а й мікровібрації, які утворюються внаслідок махання крилами, що діє як вібромасаж, позитивно впливає на нервову, кровоносну, м’язову систему, створюючи умови для самокоригування функцій внутрішніх органів.

Вуликотерапія опосередковано впливає на діяльність серцево-судинної системи (відбувається стабілізація артеріального тиску, покращення мозкового та периферичного кровообігу, збільшення серцевого викиду), позитивно діє на нервову та ендокринну системи (гармонізація балансу симпатичної і парасимпатичної нервової системи, оптимізація обмінних процесів), дихальну систему (інгаляція повітря, насиченого фітонцидами, прополісом, воском). Крім того, покращується психоемоційний статус людини, що відображається у знятті фізичної і емоційної втоми, підвищенні працездатності, посиленні очищення й регенерації тканин, підвищенні імунітету та реактивності й адаптогенності організму.

Така процедура особливо рекомендована людям, що живуть у мегаполісах і щодня зазнають негативного впливу стресів та емоційних перевантажень, екологічно несприятливих умов, фізичної перевтоми.

Не рекомендована ця процедура алергікам та людям, що мають захворювання шкіри й відкриті рани”.

Ігор Федоришин, психолог, метапсихолог, цілитель:

“Користь від сну на вуликах таки є! Це пов’язано з тим, що бджоли в процесі своєї життєдіяльності виділяються певний звук – енергію – вібрацію. Така енергія має досить високу частоту, проходячи крізь енергоінформаційну структуру людини, сприяє її гармонізації, а також має позитивний вплив на біохімічні процеси в клітинах тіла. Завдяки цьому, людина відчуває певне покращення навіть на емоційно-психологічному рівні.

Звичайно, що це не панацея від усіх хвороб. Бо найефективніший метод оздоровлення – це з’ясування та усунення першопричин виникнення внутрішнього дисбалансу організму. Але як певний допоміжний засіб оздоровлення, як можливість підвищення вібрацій свого фізичного тіла, його енергоінформаційного очищення, а також покращення психологічного стану – сон на вуликах цілком можна використовувати”.

Ольга Пархомчук, PR-менеджер ТОВ “Телеконтакт-Житомир”:

“У експерименті з перевірки нетрадиційних методів медицини, а саме лікування бджолиними вуликами, взяла участь лікар акушер-гінеколог. Перед тим, як почати експеримент, лікар прочитала в Інтернеті відгуки про процедуру. Виявилося, що за допомогою цього методу збільшується рівень фізичної енергії і концентрації, а також можна звільнитися від болю у спині і навіть від зайвої ваги.

Напередодні лікарю зробили електроенцефалограму, щоб дізнатися фонову активність головного мозку і порівняти її зі станом після експерименту. Дослідження показали, що у фахівця яскраво виражений остеохондроз шиї, а біль у голові має характер мігрені.

На ЕЕГ здорової людини домінують альфа-активність – у стані спокою, бета-активність – у бадьорому стані. У лікаря альфа-активність виявилася дуже низькою, що викликало занепокоєння. Також пацієнтці досліджували роботу серця: показники в нормі, артеріальний тиск – 135/95.

Лікування бджолиними вуликами відбувається таким чином: зверху над вуликами розміщена перекладина, яка і є ліжком. На самій перекладині є отвори з сітками, через які надходить тепло і аромати з вуликів, а також чути дзижчання бджіл.

В інтернеті писали, що за допомогою бджолиної терапії можна вилікувати важкі захворювання, аж до раку, але самі розповсюджувачі методики відкинули таку теорію. Не доведено, але цілком можливо, що продукти бджільництва можуть допомогти при болю в горлі, опіках, застуді, запальних процесах на шкірі.

Після сну на бджолиних вуликах фахівець визнала, що їй було комфортно і спокійно. До пацієнтки знову приїхав лікар, щоб виміряти її показники. Артеріальний тиск тепер – 125/85, у роботі серця теж збоїв немає. Остання на черзі – електроенцефалограма. Відбулися позитивні зміни в діяльності головного мозку – альфа-ритм почав вирівнюватися і його стало набагато більше.

Результати довели, що дзижчання бджіл відбувається на альфа-частоті, і так цей звук «заспокоює» мозок людини.

Незважаючи на позитивні результати, не всім людям можна практикувати сон на вуликах. Цього не можна робити при алергічних реакціях на продукти бджільництва, хронічних загостреннях, прийомі різних медикаментозних засобів, зловживанні шкідливими звичками (курінням, алкоголем). А щоб бджоли не жалили, необхідно відмовитися від косметичних засобів, парфумів і кремів”.

Як бачимо з коментарів експертів, радикальним оздоровленням сон на вуликах вам не загрожує. Зате можна витратити на нього чималі гроші. І взагалі, мене цікавить питання, як можна заснути на вуликах? Мені й цокання годинника заважає, не те що бджолиний білий шум…

Утім, якщо ви вірите в користь від сну на бджолах – тоді зовсім інша річ. Бо, як відомо, маючи віри з гірчичне зернятко…

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь