Сонячні панелі, автобуси на біометані та російський газ

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Чи дійде до України світова тенденція розвитку відновлювальних джерел енергії?

Світ споживає щодалі більше енергії, тим часом запаси традиційних її джерел невпинно скорочуються. Певний час ще можна буде протягнути на розроблених родовищах нафти й газу, розвідати нові, видобувати сланцеві вуглеводні. Але скоро й це все закінчиться. Де людство братиме енергію?

389098038908

КНР і Пакистан розробляють спільний проект з будівництва найбільшої у світі сонячної електростанції. “Сонячна ферма” в пустелі Пенджабі складатиметься з 400 тисяч геліопанелей та видаватиме потужність до 100 МВт/год електричної енергії. Вартість проекту становить близько $150 млн, завершення робіт і вихід на розрахонкову потіжність заплановано на 2017 рік.

389098038903

Просто зараз британська компанія GENeco переробляє відходи з бристольської каналізації та смітників на біометан. У результаті виробляється така кількість газу, якої вистачає на забезпечення паливом 8500 будинків міста. Окрім того, завдяки GENeco в місті запрацювала автобусна лінія “Bio-Bus” – машини цього маршруту працюють винятково на біометані. Таким чином британці намагаються використовувати можливості науки й технологій для покриття потреб в енергії.

201507131928

В Україні ж досі головна проблема полягає в тому, як змусити Росію знизити ціну на газ, або, якщо не вийде з Росією, то в кого іншого купити російського газу. Жодне велике підприємство не провело модернізації обладнання з урахуванням енергозберігання, жоден житлово-комунальний сервіс не вважає за потрібне економити енергію, жоден облгаз не збирається переходити на прозорі схеми продажу палива. Поки світ намагається виборсатися з газо-нафтової залежності, українські чиновники та ділки стараються якомога надовше законсервувати схеми, які існують зараз.

Тож запитання до аудиторії: чи дійде до України світова тенденція розвитку відновлювальних джерел енергії?

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь