Суд скасував повернення проспекту Григоренка імені Жукова

0 0
Read Time:49 Second

Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

«Визнати протиправним та скасувати рішення Харківської міської ради Харківської області 27 сесія 7 скликання від 19 червня 2019 року №1667/19 «Про розгляд електронної петиції», – йдеться в рішенні суду.

«Ми вітаємо рішення окружного адмінсуду. Ця топонімічна баталія завершилася перемогою Петра Григоренка і харківської громади, яка відстояв право жити у комфортному місті вільному від комуністичної тоталітарної символіки. Дякуємо усім, хто долучився», – коментує начальник Північно-східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова.

Передісторія: На сайті Харківської міської ради було зареєстровано електронну петицію щодо перейменування проспекту Петра Григоренка у м. Харкові на честь радянського маршала Георгія Жукова. 19 червня Харківська міська рада розглянула цю петицію і проголосувала за повернення топоніму.

Інститут національної пам’яті звернувся з вимогою до Харківського міського голови Геннадія Кернеса не підписувати рішення міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на Жукова. Утім, Кернес підписав рішення. ІНП подав позов до суду щодо незаконності повернення топоніму на честь Жукова.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %