“Свобода” пропонує рішенням міськради встановити українську офіційною мовою обслуговування громадян

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Депутат Київської міської ради Юрій Сиротюк (фракція Всеукраїнського об’єднання “Свобода”) пропонує Київраді встановити офіційною мовою обслуговування громадян у всіх сферах українську.

Пропозиція викладена у проекті рішення, опублікованому на порталі Київської міської державної адміністрації.

“Встановити, що в місті Києві у всіх сферах обслуговування громадян вживається державна мова – українська. Постачальник послуг зобов’язаний звертатися й спілкуватися з отримувачем послуг (клієнтом) державною мовою. Перехід на іноземні мови можливий за бажання клієнта у разі, якщо постачальник послуг ними володіє. У всіх закладах громадського харчування, торгівлі обов’язкова наявність меню державною мовою. Під час обслуговування відвідувачів персонал зобов’язаний пропонувати меню українською мовою, і тільки на вимогу відвідувача надавати меню іншою мовою у разі наявності”, – йдеться в проекті рішення.

Також пропонується звернути увагу підприємців, які надають послуги в сфері обслуговування споживачів на території Києва, на необхідність неухильного дотримання вимог статті 10 Конституції (державною мовою в Україні є українська).

Проектом рішення пропонується встановити, що в Києві мовою роботи, діловодства й ведення документації органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій комунальної форми власності є українська.

Окрім усього, пропонується встановити, що на території Києва рекламні оголошення, вивіски, плакати, афіші, повідомлення та інші форми аудіо- і візуальної реклами, цінники мають виконуватися українською мовою.

У разі, якщо вивіска суб’єкта господарювання є зображенням зареєстрованого товарного знаку іноземною мовою, встановлення такої вивіски можливе тільки з обов’язковим зазначенням його перекладу або транслітерації українською мовою рівновеликим шрифтом.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь