Теракти в Чорногорії готували російські націоналісти

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Спеціальний державний прокурор Мілівоє Катнич заявив, що терористичні напади під час виборів до чорногорської Скупщини 16 жовтня готували члени націоналістичних структур із Росії, вважаючи, що владу в балканській країні слід змінити не шляхом виборів, а силовими методами.

Фото: portalanalitika.me
Фото: portalanalitika.me

Прокурор повідомив, що на території Чорногорії, Сербії і Росії було сформовано кримінальні групи з метою скоєння терористичних актів і замаху на прем’єр-міністра Міла Джукановича.

За словами прокурора, правоохоронні органи Чорногорії мають достатньо доказів злочинних намірів заарештованих осіб. Під час прес-конференції журналістам показали трихвилинний відеоролик, в якому показано речові докази, зокрема зброю, засоби зв’язку й захисту. Мілівоє Катнич також наголосив, що більшість із речових доказів отримано за сприяння слідчих органів Сербії.

У заяві прокурора йдеться про те, що до організації кримінальних груп у Сербії і Чорногорії причетні дві особи з Російської Федерації. Вони надали гроші для фінансування загонів чисельністю до 500 осіб, контактували з безпосередніми виконавцями.

Російські організатори належать до націоналістичних структур, а теракти готували, бо переконані, що чорногорську владу необхідно змінити, і зробити це слід силовими методами.

“Їхньою метою було зупинити просування Чорногорії в напрямку євроатлантичної інтеграції”, – наголосив прокурор.

Як повідомлялося, напередодні парламентських виборів у Чорногорії 16 жовтня спецслужби країни затримали двадцятьох громадян Сербії на чолі з колишнім командиром сербської жандармерії Дикичем, які готували теракти й напад на очільника уряду Міла Джукановича. Експерти й правоохоронці вбачають в цих подіях російський слід.

УП

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь