Трамп несподівано подружився з ЄС і накинувся на Росію

0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Протягом всього 11 днів Дональд Трамп спочатку назвав Євросоюз ворогом і публічно засумнівався в своїх же розвідслужбах, а потім подружився з головним чиновником ЄС і призначив зустріч з радниками для обговорення безпеки виборів.

Різка зміна тону вказує на те, що республіканці посилюють тиск на Трампа, вважає журналіст Politico Ендрю Рестуччі.

“Лише деякі наближені до президента люди вважають, що він багато змінив, і вони очікують, що Трамп за найпершої нагоди продовжить критику з нападками на давніх союзників США і заграватиме з президентом Росії Владіміром Путіном, – пише автор статті. – І все ж після хаотичного тижня заяви щодо торгівлі та Росії покликані дати сигнал про те, що Трамп разом зі своєю політичною партією і що Білий дім сприйнятливий до критики”.

Виступ Трампа з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером разюче відрізнявся від саміту НАТО в Брюсселі, де президент дав прочуханки європейським лідерам.

“Ми хочемо й далі зміцнювати ці прекрасні взаємини на благо американських і європейських громадян”, – заявив Трамп.

Він повідомив, що США призупинять плани введення нових мит проти ЄС і будуть працювати над усуненням нинішніх розбіжностей у торгівлі з метою уникнення повномасштабної торгової війни. Ця заява, схоже, обрадувала законодавців-республіканців, відзначається в статті.

Адміністрація президента США спробувала також зайняти більш жорстку позицію щодо Росії. Трамп планує на цьому тижні очолити зустріч Ради з національної безпеки в повному складі, щоб обговорити безпеку виборів.

“Очікується, що на зустрічі буде проведена детальна дискусія про спроби Росії впливати на проміжні вибори”, – повідомляє Рестуччі.

Держсекретар Майк Помпео між тим закликав Росію припинити анексію Криму.

“Хоча ця заява підтвердила давню позицію США, вибір моменту для нього цікавий, враховуючи, що Трамп недавно ставав на захист Путіна”, – йдеться у статті.

Білий дім також оголосив, що друга зустріч Путіна й Трампа відкладається до 2019 року.

“Одначе цей крок, мабуть, не є частиною якоїсь великої стратегії віддалення Трампа від Путіна, – вважає Рестуччі. ​​- Кремль, за повідомленнями, не був схильний прийняти запрошення”.

Радники Трампа розходяться у думках щодо наслідків його заяв про Росію. З одного боку, багато хто визнає, що минулий тиждень був найбільш невдалим періодом за час перебування Трампа в Білому домі. Інші стверджують, що в хвилі обурення з приводу Росії криються політичні можливості. Деякі вважають, що постійна критика президентом розслідування Роберта Мюллера – виграшна тема у його електорату.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %