Третину нелегалів у Чехії становлять українці

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Поліція в Чехії за минулий рік затримала 5261 іноземця, які перебували в країні нелегально. Третина з них – українці.

Порівняно з 2015 роком нелегальних мігрантів затримано на 3302 менше, повідомляє портал Euro.cz. Основною причиною зменшення кількості затриманих стало зниження транзитної міграції. Протягом 2016 року значно менше іноземців намагалося через Чехію дістатися в країни Західної і Північної Європи.

За словами керівника відділу статистики поліції Мілана Маєра, кількість нелегальних мігрантів поступово повертається до стабільного рівня часів, що передували вибуху міграційної кризи в 2015 році.

«Цьому сприяла угода між ЄС і Туреччиною, яка припинила неконтрольований потік біженців у Європу», – каже пан Маєр. Також він згадав перекриття так званого балканського маршруту міграції.

Українців, що незаконно перебували в Чеській Республіці, за 2016 рік виявлено 1567. Здебільшого ці люди прибули в країну на законних підставах, але потім перевищили дозволений період перебування в Чехії. Громадяни України їдуть в Чехію з надією знайти роботу й далі вже якось легалізувати своє проживання.

Як повідомляв «Український простір», польські компанії останнім часом масово шукають собі працівників з України: у 2016 році було встановлено рекорд, і попит на робочу силу тільки зростає.

Євген Шкодун

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь