У Білорусі відбувся другий випуск учнів курсів української мови

0 0
Read Time:42 Second

Близько 100 осіб у Мінську, Бересті й Гомелі в минулому навчальному році відвідували безкоштовні курси української мови. Більше половини успішно склали підсумковий іспит і отримали сертифікати.

Урочисте вручення сертифікатів про знання української мови відбулося 7 червня в посольстві України в Мінську, повідомляє Радіо Свобода.

Більшість учнів – дорослі. Були окремі курси і для дітей, але в Мінську дітей торік записалося мало – п’ятеро, тому заняття через півроку довелося призупинити. Організатори сподіваються, що в наступному навчальному році дітей буде більше.

Курси організували українська діаспора, посольство України в Білорусі і Товариство білоруської мови імені Франциска Скорини, яке надало приміщення.

“Що більше людей розуміє тут українську мову, то краще налагоджуються стосунки між двома нашими державами. З цього і складається народна дипломатія”, – каже посол України в Білорусі Ігор Кизима.

На наступний навчальний рік організатори сподіваються розширити географію курсів: надійшли заявки з Гродна, Кобрина й Молодечна.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %