У Білорусі заборонять куріння на зупинках, дитячих майданчиках і пляжах

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

У Білорусі планують повністю заборонити куріння на зупинках громадського транспорту, дитячих майданчиках і пляжах.

Про це БелТА повідомила заступник головного лікаря Республіканського центру гігієни, епідеміології і громадського здоров’я Людмила Наройчик.

Для створення бездимного середовища пропонується розділити місця, в яких заборонено куріння, на дві категорії: з повною забороною і зі спеціально призначеними для куріння місцями.

До місць, де пропонується встановити повну заборону, належать зупинки громадського транспорту, переходи метрополітену, дитячі майданчики, приміщення організацій фізичної культури й спорту, пляжі, ліфти. Пропонується також заборонити куріння в автомобілях і приміщеннях, якщо в них присутні діти до 14 років.

До місць, де куріння заборонено за винятком спеціально відведених для цього місць пропонується віднести торгові об’єкти і ринки, об’єкти побутового обслуговування і громадського харчування, приміщення і території держорганів, установ освіти, організацій культури й охорони здоров’я, зв’язку, соціальних, банківських, страхових, готельних та інших послуг. Об’єкти, де куріння заборонено, планується позначати відповідним знаком.

Згідно з даними останніх досліджень, у Білорусі курить 27,8% дорослого населення, значна частина населення страждає від пасивного куріння – більше половини опитаних змушені перебувати поруч із курцями вдома, у гостях, на роботі тощо.

Введення цих змін до законодавства наблизить білоруські нормативи до чинних українських. Утім, зважаючи на пострадянську ментальність населення обох країн, Білорусі не варто очікувати, що законодавчі новели стосовно куріння будуть ефективніші, ніж в Україні.

Як раніше повідомляв “Український простір”, минулого місяця нове антитютюнове законодавство ухвалила Словенія: відтепер пачки сигарет стануть однотипні й страшні. ВООЗ наполягає на тому, що уряди країн світу мають постійно підвищувати акцизи на тютюнові вироби, знижуючи залежність від куріння у своїх країнах фінансовими важелями.

Володимир Криницький

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь