У Гадячі вручили Премію імені Олени Пчілки

0 0
Read Time:58 Second

24 червня у місті Гадячі на Полтавщині відбулося вручення літературно-мистецької премії імені Олени Пчілки.

IMG_2937

Цьогоріч лауреатами стали:

Галина Кирпа – за книжку поезії для дітей «Ну й гарно все придумав Бог» (Київ: Веселка, 2015);

Володимир Костюк – за книжку “Гадяч у колонії Російської імперії” (Київ: Майстер книг, 2015), а також за видання попередніх років, присвячені історії рідного краю, активну громадську діяльність, участь у патріотичному вихованні дітей і молоді;

Марія Пономаренко – за збірку прозових творів “Під блакитною парасолькою” (Житомир: Рута, 2015), а також за велику просвітницьку роботу з юними читачами;

Василь Степаненко – за книжку “Міфи і легенди Греції” (Київ : Веселка, 2015);

Василь Яременко – за книжку “Від Володимира Мономаха до Романа Галицького: Київський літопис 1113–1199” (переклад зі старослов’янської мови, післямова, коментарі та примітки) (Київ : Веселка, 2015).

IMG_2907

Після церемонії нагородження відбувся концерт творчих колективів міста й району, екскурсії пам’ятними місцями, пов’язаними з життям Олени Пчілки та родини Косачів-Драгоманових, інші заходи.

Премія імені Олени Пчілки заснована видавництвом дитячої літератури “Веселка” 1991 року. З 2012 року до співзасновників премії приєдналися Гадяцька міська рада, Гадяцька районна рада та Гадяцька районна державна адміністрація. Звідтоді премія вручається напередодні дня народження Олени Пчілки в місті Гадячі.

Олена Криницька
Фото Ірини Бойко

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь