У Хорватії повернуть у стрій легендарний винищувач

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Винищувач МиГ-21, який брав участь у всіх значних операціях хорватської Війни за Незалежність, відремонтують і повернуть до строю.

Фото: www.defender.hr

Про це повідомляє хорватський сайт www.defender.hr.

МиГ-21 з бортовим номером 102 у середині травня 1992 року перегнав з Югославської армії у Загреб Іван Селак. Далі впродовж усієї війни він брав участь у операціях хорватської армії. Великий внесок Селака і його машини в перемозі під час операція «Буря».

Літак уже багато років стояв під відкритим небом, хоча гучних заяв про його ремонт і належне вшанування ніколи не бракувало. Нарешті справа зрушила з місця: літак доправили на ремонтну базу підприємства ZTC, де, до речі, його востаннє ремонтували – ще 1991 року.

Після докладного обстеження буде вирішено подальшу долю машини: чи використовуватимуть її під час авіашоу, чи як навчальний літак.

Як повідомляв «Український простір», хорватська армія повертається у Вуковар: на території колишньої 204-ї бригади у Вуковарі розквартировано інженерний батальйон Збройних сил Хорватії.

Володимир Криницький

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь