У Хорватії розглядають можливість введення обов’язкової військової служби

0 0
Read Time:59 Second

Міністерство оборони Хорватії аналізує переваги й вади кількох варіантів введення загальної військової служби, а також шляхи можливого розвитку сучасної моделі збройних сил.

З 2008 року в Хорватії немає обов’язкової військової служби для всіх. Охочі можуть пройти військову підготовку протягом 14 тижнів на двох військових базах, повідомляє видання www.dalmacijanews.hr. Але серед фахівців наполегливо лунають голоси про повернення до обов’язкової для всіх громадян служби у війську.

Найпоширеніша пропозиція – призивати молодих чоловіків на строкову службу терміном від одного до трьох місяців для набуття початкових військових навичок, необхідних для елементарного виживання в бойових умовах.

Як каже генерал Павао Мілявац, за такий час не можна зробити з юнака професійного воїна, але навчити азів військової справи цілком можливо. У разі потреби обороняти країну після таких курсів чоловіки знатимуть, що і як їм робити, як поводитися зі зброєю і технікою, засобами захисту тощо. Генерал додає, що протягом останнього десятиліття створилася велика кадрова яма, що може негативно позначитися на обороноздатності країни під час мобілізації. При цьому, хорватське міністерство оборони зважає на те, що плани повернення до обов’язкової військової служби розглядають і в Німеччині, Австрії та Швейцарії.

Раніше повідомлялося, що з метою підвищення боєздатності Збройних сил Хорватія придбала у США 16 гелікоптерів і літак.

Євген Шкодун

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь