У Києві представили фільм Володимира Тихого про війну на Донбасі «Наші котики»

0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

27 вересня у кінотеатрі Жовтень відбулася прес-конференція творчої групи патріотичної кінокомедії «НАШІ КОТИКИ АБО ЯК МИ ПОЛЮБИЛИ ЛОПАТИ в умовах обмеженої антитерористичної операції з тимчасовими елементами військового стану», яка вийде у прокат у листопаді 2019-го року.

Події фільму розгортаються у 2014 році, на початку гарячої фази гібридної війни Росії проти України. Інженер, актор, футбольний тренер і продавець квітів йдуть добровольцями на фронт. Ніхто з них навіть не уявляє, що саме вони відіграють ключову роль у цій війні, інформує www.cutinsight.com.

«За п’ять років істотно змінилася українська армія та український культурний простір. Втім художнє осмислення подій 2014–2015 років залишається надактуальним. Бо ж саме народжені у горнилі протистояння агресору сучасні українські архетипи лягають в основу модернового українського контексту. І художня мова, яку ми використовуємо у цих рефлексіях, є відповідною духу та ідеї народження громадянського суспільства України. Ця мова вільна від естетики та засобів соцреалістичної псевдогероїки, яка по суті лише поглиблює як особисті так і соціальні травми», – каже Володимир Тихий, режисер і автор сценарію фільму.

«Ми на фронті завжди жартували. Особливо над ворогом. Бо гумор — це найкращі ліки проти того жаху та біди, що несе війна», – сказав актор Дмитро Тубольцев.

«Думаю, Наші Котики сподобаються Ользі Скабєєвій, Марійці Захарченко та Вові Путіну. Хотів би бути свідком, коли в них полетять дахи від цього кіно», – відзначив продюсер Марко Супрун.

«Психологи довели, що гумор – це захисна властивість нашої свідомості. Сміх дає нам можливість легше сприймати страшну реальність, не піддаватися відчаю, а досягати поставленої мети – стверджують вони. На власному досвіді ми переконалися, у справедливості цих слів. На комедії про війну чекали, чекають і будуть чекати наші бійці як у діючих частинах, так і у «запасі», вже у цивільному житті. А разом з ними їх рідні, близькі, знайомі… Уся наша країна», – підкреслив продюсер Ігор Савиченко.

«Щодня ми ходимо одними вулицями з десятками тисяч сучасних героїв. Коли мільйонам було страшно – вони обрали боротьбу зі злом. І сміялися над ворогом. Це кіно про героїв поруч з нами. Звичайних людей здатних до надзвичайних вчинків», – сказала продюсер Уляна Супрун.

Фільм виробляється кінокомпаніями Бедлам Продакшн (США), Директорія Кіно (Україна), Банесто Продакшн (Канада) за підтримки Українського Культурного фонду.

В ролях: Дмитро Тубольцев, Станіслав Бжезинський, Петро Микитюк, Дмитро Хом’як, Ярослав Федорчук, Віра Климковецька, Дмитро Ярошенко, Михайло Кукуюк, Сергій Солопай, Ігор Портянко, Роман Халаїмов, Володимир Беляєв, Євгенія Муц, Алла Соколова

Автор сценарію і режисер постановник Володимир Тихий.

Продюсери: Марко Супрун, Ігор Савиченко, Володимир Тихий, Дмитро Кожема, Степан Бандера, Уляна Супрун.

Оператор постановник: Сергій Стеценко, художник постановник: Володимир Любий, композитор: Микита Моісеєв, режисер монтажу: Володимир Запрягалов, звукорежисер: Михайло Закуцький, художник з костюмів: Олена Гресь, художник з гриму: Катерина Струкова, кастинг: Вікторія Нестеренко, другий режисер: Денис Воронцов, лінійний продюсер: Олександр Четиркін, продюсер візуальних ефектів: Олексій Москаленко

Офіційний трейлер стрічки з’явиться 1 жовтня.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %